Filmplats finns på sju olika platser i regionen och riktar sig till unga mellan 13 och 25 år.

Höstens projekt är en webbserie – Co:Laborate – i sju avsnitt där ungdomarna står för allt från manus, rekvisita och regi till själva filmandet och ljudtekniken.

– Jag tillsammans med två andra tjejer skrev första avsnittet om mobbing. Det var verkligen jättekul att skriva och forma en berättelse, säger Nina Moussa, 23 år från Bergsjön som är deltagare och mentor.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/har-skildrar-unga-angered-pa-en-minut/reptaB!2dzxk22316UYjvXiB3LVFw/

Handlingen kretsar kring två lärarvikarier i en ny skola och olika problem de stöter på. Samtidigt finns ett underliggande tema om mänskliga rättigheter.

Varje avsnitt spelas in i olika städer med olika filmteam och i helgen var det Angeredsgruppens tur att filma på Blå Stället.

– Inför inspelningen kände vi oss lite stressade för hur det skulle gå med tanke på att många av oss inte har erfarenhet av att spela in film med riktiga skådespelare och professionell utrustning. Men det gick jättebra och vi är jättenöjda.

"Film ger makt"

Filmteamet i Angered har nio deltagare från olika platser i Göteborg.

– Det är folk från hela stan som kommer till Angered och gör något roligt och får en finare uppfattning av området. Film är dessutom ett bra medel för att bryta fördomar. Många kollar på film så det ger film makten att påverka positivt, säger Nina Moussa.

Hon hoppas på en fortsatt karriär inom filmskapande.

– Jag vill jobba inom media med dokumentärer och informationsfilmer. Filmplats är ett bra tillfälle att lära känna andra som är intresserade av film och knyta kontakter.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/unga-gor-magasin-om-angered/repthx!eTfe0Z5UX8V0OwtjEqctvg/