Ungdomar kopplas till kriminellt nätverk

Polisen larmades under tisdagseftermiddagen, 17 februari, till en innergård i Högsbohöjd efter misstanke om narkotikaförsäljning. Sju unga män medtogs för provtagning med misstanke om narkotikabrott genom eget bruk.

  • Publicerad 16:27, 17 feb 2021

Vår strategi är att vi med uniformerad polis försöker vara på de här platserna där vi vet att de kriminella rör sig.

Det var vid 15.30-tiden i tisdags eftermiddag som polisen fick tips om att ett ungdomsgäng, som uppehåller sig vid Julianas gård i Högsbohöjd, misstänks syssla med någon form av narkotikaförsäljning.

När polisen anländer skingras gruppen och ett 10-tal killar i 17-18-årsåldern börjar springa från platsen.

Polisen får tag i sju av dem som tas med för provtagning med misstanke om narkotikabrott genom eget bruk.

Två av personerna som kontrolleras bär skyddsväst.

– Vi kan konstatera att personerna som vi frihetsberövade är hemmahörande på Hisingen där de är kopplade till olika kriminella nätverk. Vi vet att flera av dem bor i olika delar av Högsbo, säger Dan Windt, lokalpolisområdeschef i södra Göteborg.

Skedde explosion

Natten till den 13 december förra året detonerade en kraftig sprängladdning utanför ett lägenhetshus på samma gård i Högsbohöjd. Nationella bombskyddet kallades då in och händelsen rubricerades som misstänkt mordförsök, men ingen person kom till skada.

Polisen vill inte göra några kopplingar, men enligt Dan Windt jobbar polisen i syd strategiskt för att kunna vara närvarande och upprätthålla tryggheten i hela området.

– Vår strategi är att vi med uniformerad polis försöker vara på de här platserna där vi vet att de kriminella rör sig. Det är för att begränsa deras möjligheter att påverka lokalsamhället negativt.

Efter explosionen i Högsbo: Polisen vädjar om tips

Vi är GBG