TEST. Det som fungerar bra i Strandparken kommer att flyttas med till den permanenta Jubileumsparken som förväntas vara klar år 2021. Foto: Jubileumsparken

Unik strandpark invigd på Hisingen

Strandparken – en del av Jubileumsparken har invigts. Göteborgarna har fått vara med i planeringsprocessen av parken som är något helt annat än Slottsskogen

  • Publicerad 09:10, 24 sep 2018

Jubileumsparken har byggts ut steg för steg sedan 2014. Nu har den senaste delen i projektet invigts – strandparken som ligger längs Kvillepirens östra strand. I anslutning till Strandparken finns idag bastu, bad och odlingsområden.

– Det som är speciellt med den här parken är att den är väldigt platsspecifik. Den utgår ifrån hamnmiljön där vi tagit fram vegetation som inte funnits där tidigare. Vi har liksom skurit upp jorden ur asfalten där träden skjuter upp. Det är något annat än Slottsskogen, om man säger så, säger Malin Finlöf,operativ projektledare Stadstriennalen.

Hur känns det att ni är klara med den här delen?

– Det känns superspännande och jätteroligt. Det här härligt att få öppna upp den här delen så fler göteborgare kan ta del utav den, säger Malin Finlöf.

Parken har utvecklats genom så kallade open calls där bland annat pensionärer, asylsökande, studenter och föreningsaktiva har fått vara med i planeringsarbetet tillsammans med experter.

Nästa steg i Jubileumsparken är ett öppet uteklassrum som väntas så klart nästa år. Hela Jubileumsparken ska vara färdig lagom till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Vi är GBG