Union Carbide förlänger comebacken med klubbturné

Nyligen gjorde Union Carbide Productions comeback på Liseberg och Gröna Lund. Nu är det klart att det legendariska Göteborgsbandet förlänger återkomsten med ett gäng klubbspelningar i höst.

  • Publicerad 13:26, 7 sep 2018

Union Carbide Productions firade releasen av livealbumet "Live at CBGB New York 1988" med två spelningar – ett på Liseberg 24 augusti och ett på Gröna Lund 6 september.

Nu är det klart att bandet förlänger sin återkomst med tre spelningar i Sverige. 7 november spelar gruppen på KB i Malmö, dagen efter väntar Debaser Strand i Stockholm och den 9 november gäller Stora Teatern i hemstaden.

Beträffande klubbspelningarna har sångaren Ebbot Lundberg och hans mannar redan värmt upp. Efter Lisebergspelningen spelade bandet senare på klubben Hoki Moki, före detta Jazzhuset, och när Gröna Lundspelningen var avslutad dök gruppen senare upp på anrika Riche för ett gig.

Inför Lisebergspelningen sa Ebbot Lundberg i Göteborg Direkts intervju:

– Det finns inte mycket i det här materialet som känns som om det inte håller. Det finns inte något jag skäms över. Det jobbiga kommer istället vara intensiteten i låtarna. Jag kommer inte ha mycket luft kvar efteråt.

Uppenbarligen har han och bandet mer luft i lungorna.

Union Carbide Productions

Är: Ebbot Lundberg, sång, Henrik Rylander, trummor, Patrik Caganis, gitarr, Per Helm, bas, Adam Wladis, bas, och Billy Cervin, gitarr.

Bildades: I mitten av 80-talet i Göteborg med Ebbot Lundberg, Björn Olsson, Patrik Caganis, Per Helm och Henrik Rylander. Gruppen albumdebuterade med "In the air tonight" och fick snabbt internationell ryktbarhet.

Aktuella: Har precis spelat på Liseberg 24 augusti och Gröna Lund 6 september och kommit med livealbumet "Live at CBGB New York 1988". I november väntar tre klubbspelningar: Malmö (7/11), Stockholm (8/11) och Göteborg 9/11).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG