Går ihop. Foto: TT/ BK Häcken/ Göteborg FC

Uppgifter: Svenska mästarna går ihop med BK Häcken

Svenska mästarklubben Göteborg FC var nära att lägga ner verksamheten vid årsskiftet. Nu kommer uppgifter om att klubben går ihop med BK Häcken.

  • Publicerad 13:54, 13 jan 2021

Vi är övertygade om att det här vore det bästa för både BK Häcken och för Göteborgsfotbollen i stort.

I slutet av året lämnade fotbollsklubben Göteborg FC besked om att helt lägga ner sin elitverksamhet men redan efter ett par dagar meddelade klubben att de fortsätter.  

Det senaste budet är att klubben kommer att gå ihop med BK Häcken, vilket Sportbladet var först att rapportera.

Innan ett definitivt beslut bjuder BK Häckens styrelse in föreningens medlemmar till ett extra årsmöte, för att ta ställning till styrelsens förslag om övertagande av Kopparbergs/Göteborg FC:s verksamhet.

– Utifrån de nya förutsättningar som GFC:s besked innebar, är vi övertygade om att det här vore det bästa för både BK Häcken och för Göteborgsfotbollen i stort, säger ordförande Anders Billström.

Mötet kommer att hållas den 27 januari.

Nya arenan bakom beslut

Bakom beslutet om sammanslagningen uppges Häckens nya träningsanläggning, Gothia Park Academy och att klubben till skillnad från IFK inte har några tidigare beslut som förhindrar ett samarbete.

– Om alla pusselbitar trillar ner på rätt plats är det som nu sker oerhört betydelsefullt för dam- fotbollen i Göteborg, säger Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC i ett pressmeddelande.

Han tillägger:

– När vi blir en del av Häcken-familjen säkerställer vi samtidigt kvalitet och framtid och ger våra spelare fantastiska möjligheter och förutsättningar att utvecklas. Jag är både stolt och lycklig över att vi förhoppningsvis kan ta det här steget inom bara ett par veckor.

Vi är GBG