Många göteborgare passade på att besöka 60-årsjubilerande Ullevi under Sveriges gruppspelsmatcher i fotbolls-VM. Foto: Nathalie Greppi

Uppmaningen: Kom i tid till matchen

Om du vill ha en bra plats på Ullevi för att se dagens åttondelsfinal mellan Sverige och Schweiz så gäller det att vara där i tid. – Det är kö redan när vi öppnar vid 14, säger projektledaren.

  • Publicerad 10:56, 3 jul 2018

Sammanlagt har över 35 000 personer har sett Sveriges gruppspelsmatcher i VM på Ullevi. De två sista matcherna har det varit fullsatt, vilket innebär över 15 000 på läktaren. När Sverige i dag möter Schweiz räknar arrangörerna med samma tryck.

– Ja, det har varit kö redan när vi öppnar vid 14 och det räknar vi med i dag också, säger Thomas Walfridsson, projektledare på Got Event.

Kan ni släppa in fler än 15 000?

– Nej tyvärr. Vi har en skärm och med de siktvinklarna vi har så blir det inte bra om vi släpper in fler.

Stänger ni entrén när ni har släppt in 15 000?

– Det är ett beslut polisen får ta. Vi släpper inte in fler än vad vi får. De senaste två matcherna har vi legat precis på gränsen.

Från klockan 14 erbjuds besökarna ansiktsmålning och det finns både food trucks, grilltält och kiosker.

– Det blir en folkfest! Sedan kör vi igång TV-sändingarna så fort de startar, säger Thomas Walfridsson.

Ullevi har naturligtvis inte den enda storbildskärmen i stan. På bland annat Stora teatern, Posthotellet, Pustervik, Trädgår´n och Kville Saluhall finns också möjlighet att följa åttondelsfinalen på storbild.

Missa inte heller vår guide till över hundra ställen i stan som visar matcherna: Superguide: Här kollar du VM tillsammans

Sverige - Schweiz

Vad: Åttondelsfinal i fotbolls-VM.

När: Tisdag 3/7. Avspark klockan 16.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG