Samir Cliff Gardré och Erik Norder är initiativtagare till ShortValley Festen Foto: Pressbild

Uppstickarfestivalen från Kortedala vill inte ha besökare

Inom tre år hoppas arrangörerna att stadsdelsfestivalen ShortValley Festen ska kunna mäta sig med Andra Långdagen och Hammarkullekarnevalen. Men i år vill de inte att du kommer – allt livestreamas.

  • Publicerad 15:00, 20 jul 2020

Shortvalley Festen är en festival i Kortedala. Initiativtagarna Samir Cliff Gardré och Erik Norder ville rikta fokus mot stadsdelen där de själva också bor.

– Vi båda bor i Östra Göteborg och Kortedala. Det är en stadsdel som ofta glöms bort i planeringen, så vi bestämde oss för att göra något åt det, säger Samir Cliff Gardré.

Förhoppningen är att skapa en stadsdelsfest som inom tre års tid kan mäta sig med stora evenemang så som Andra Långdagen och Hammarkullekarnevalen. Stadsdelsfesten ska lyfta aktiviteter i området och locka folk till att besöka Kortedala.

– Vi vill ändra på att folk inte åker hit. Kortedala är en vacker stadsdel och ett mysigt område, säger Samir Cliff Gardré.

Just i år blev det däremot ett lite förändrat koncept på grund av den pågående coronapandemin. Nu tar Samir och Erik festen till nätet och ber folk att stanna hemma framför skärmen.

– I slutet av april blev restriktionerna hårdare och hårdare och vi tänkte, hur löser vi det här? Vi kör festen på livestream.

Festen kommer sändas live på nätet den 25 juli på flera olika plattformar. Nätfesten har ett tidsschema som visar aktiviteter i området, musikakter och underhållsakter. Allt är presenterat av festens två Drag show-artister, som agerar programledare.

Från vänster, Kattja (Klas Eriksson) och Claddan (Fredric Claddan Jacobsson) är dragshowartister och festivalens programledare. Foto: Pressbild

– Kortedala Torg är ett fint och omtyckt torg av dem som bor här. På det här sättet kan vi bjuda in till torget utan att samla för många människor på samma plats. Samtidigt är vi med och skapar något nytt och spännande för boende och besökare till Kortedala. Vi hoppas också att fler får möjligheten att upptäcka hur fint det är i Kortedala, säger Ann-Sofie, Strömbäck centrumutvecklare på GöteborgsLokaler, som också är med och arrangerar tillsammans med Poseidon, Bostadsbolaget och Göteborg & Co.

Program ShortValley Festen 25 juli

Dragshow-akt med konferenciererna Claddan & Kattja som båda är dragshowartister.

Matlagning och grillning med Bernhard Olsson som deltagit i kock-OS.

Stampede Pro Team visar upp och lär ut Parkour.

GBGmma visar upp och lär ut MMA.

Yoga med Anna Holma.

Musik med Ida Schönbeck.

Återbruket med på intervjuer på scen.

Nordic Wellness deltar med gruppträning.

Musik samt boksnack med Gustav Fagerqvist.

Informationsinslag från Poseidon, Bostadsbolaget och verksamheterna på torget.

Följ festivalen på DevOrg.se eller Kortedala Torgs Facebook-sida den 25 juli.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Alma gav livemusiken nytt liv på igenvuxna scenen

Öppnade sin trädgård för sommarkonserter Sommarens inställda konserter och liveframträdanden har skapat frustration hos såväl musiker som publik. Därför bestämde sig Alma Bengmark från Billdal för att gräva fram en igenvuxen scen och ordna...fredag 14/8 13:21

KONSUMENT GÖTEBORG

Det bör du tänka på när du hyr ut sommarstugan

Konsument Har jag rätt att ersättas för försenat tåg? Vem står för reparation av båten – jag eller säljaren? Och det bör du tänka på när du hyr ut ditt sommarhus. torsdag 13/8 14:37

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Jernberg: "Ibland måste man släppa taget"

Retorik Efter en turbulent vår och en höst där allt fortfarande inte är riktigt som ”vanligt” kan det vara viktigt att våga varva ned och utmana sina tankebanor. måndag 10/8 14:00

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11