Samir Cliff Gardré och Erik Norder är initiativtagare till ShortValley Festen Foto: Pressbild

Uppstickarfestivalen från Kortedala vill inte ha besökare

Inom tre år hoppas arrangörerna att stadsdelsfestivalen ShortValley Festen ska kunna mäta sig med Andra Långdagen och Hammarkullekarnevalen. Men i år vill de inte att du kommer – allt livestreamas.

  • Publicerad 15:00, 20 jul 2020

Shortvalley Festen är en festival i Kortedala. Initiativtagarna Samir Cliff Gardré och Erik Norder ville rikta fokus mot stadsdelen där de själva också bor.

– Vi båda bor i Östra Göteborg och Kortedala. Det är en stadsdel som ofta glöms bort i planeringen, så vi bestämde oss för att göra något åt det, säger Samir Cliff Gardré.

Förhoppningen är att skapa en stadsdelsfest som inom tre års tid kan mäta sig med stora evenemang så som Andra Långdagen och Hammarkullekarnevalen. Stadsdelsfesten ska lyfta aktiviteter i området och locka folk till att besöka Kortedala.

– Vi vill ändra på att folk inte åker hit. Kortedala är en vacker stadsdel och ett mysigt område, säger Samir Cliff Gardré.

Just i år blev det däremot ett lite förändrat koncept på grund av den pågående coronapandemin. Nu tar Samir och Erik festen till nätet och ber folk att stanna hemma framför skärmen.

– I slutet av april blev restriktionerna hårdare och hårdare och vi tänkte, hur löser vi det här? Vi kör festen på livestream.

Festen kommer sändas live på nätet den 25 juli på flera olika plattformar. Nätfesten har ett tidsschema som visar aktiviteter i området, musikakter och underhållsakter. Allt är presenterat av festens två Drag show-artister, som agerar programledare.

Från vänster, Kattja (Klas Eriksson) och Claddan (Fredric Claddan Jacobsson) är dragshowartister och festivalens programledare. Foto: Pressbild

– Kortedala Torg är ett fint och omtyckt torg av dem som bor här. På det här sättet kan vi bjuda in till torget utan att samla för många människor på samma plats. Samtidigt är vi med och skapar något nytt och spännande för boende och besökare till Kortedala. Vi hoppas också att fler får möjligheten att upptäcka hur fint det är i Kortedala, säger Ann-Sofie, Strömbäck centrumutvecklare på GöteborgsLokaler, som också är med och arrangerar tillsammans med Poseidon, Bostadsbolaget och Göteborg & Co.

Program ShortValley Festen 25 juli

Dragshow-akt med konferenciererna Claddan & Kattja som båda är dragshowartister.

Matlagning och grillning med Bernhard Olsson som deltagit i kock-OS.

Stampede Pro Team visar upp och lär ut Parkour.

GBGmma visar upp och lär ut MMA.

Yoga med Anna Holma.

Musik med Ida Schönbeck.

Återbruket med på intervjuer på scen.

Nordic Wellness deltar med gruppträning.

Musik samt boksnack med Gustav Fagerqvist.

Informationsinslag från Poseidon, Bostadsbolaget och verksamheterna på torget.

Följ festivalen på DevOrg.se eller Kortedala Torgs Facebook-sida den 25 juli.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00