Go west! Nytt område i Nya Hovås är nu döpt (Bilden är montage). Foto: Göteborgs Stad

USA-vibbar i Nya Hovås – här är namnet på nya området

Namntävlingen som startades förra året i Nya Hovås för att döpa det nya området söder om Kodakuset är avklarad och en vinnare har utsetts.

  • Publicerad 17:00, 7 apr 2018

I november förra året lanserade Nya Hovås en tävling för att namnge det nya området som växer fram söder om Kodakhuset och nu i veckan presenterades det vinnande bidraget – SoKo.

Namnet är en förkortning av söder om Kodak och flörtar med den amerikanska förkortningen SoHo, south of Houston, i New York.

– Vi är väldigt måna om dialogen mellan de boende i närområdet vilket har bidragit till områdets snabba framväxt och den här tävlingen är ju också ett sätt för de boende att sätta sin prägel på Nya Hovås, säger Sara Sundeus, projektledare på Next Step Group.

Med det nya området döpt kan man börja ana ett mönster bland områdena i den nya stadsdelen – Soko, Hovås Hills och Nya Hovås. Men Sara försäkrar att det inte finns någon dold amerikansk agenda.

– Det finns ingen uttalad namnpolicy utan det är upp till varje bostadsbolag att sätta namn på sina områden.

Vad blir nästa namn vi kan vänta oss i Nya Hovås?

– Det vågar jag inte spekulera i men att fler namn kommer behövas här i Nya Hovås är säkert, säger Sara Sundeus och skrattar.

LÄS MER: Nu får Hovås sitt eget Beverly Hills

Andra bidrag

Mörkrummet

Nya Ströget

Snilleblixten

Kodakbacken

Nya Hovås södra

Uggleplatån 

Kodak Hill

Victor Hasselblads torg

Ugglestaden

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG