Utarmningen av Rannebergen centrum fortsätter

Simhallen ekar tom sedan 2015. Nyligen stängde mataffären och postombudet igen. Rannebergen centrum har sett bättre dagar men hoppet om ett livligt centrum lever fortfarande.

  • Publicerad 11:49, 6 dec 2018

En efter en har verksamheterna lagts ner i Rannebergen centrum. 2015 stängde badhuset och gymmet på grund av byggnadens dåliga skick. Under hösten har mataffären och postombudet bommat igen.

– Det är ett ganska stort område för att inte ha en affär. Nu får vi åka till Lövgärdet eller Angered för att handla. Det är inte så lätt för alla att tas sig dit, säger en boende i området.

Orsaken till att affären har stängt är att verksamheten inte var lönsam, menar man på Göteborgslokaler som äger och förvaltar Rannebergen centrum.

– Kundunderlaget är ganska magert i Rannebergen tyvärr, säger Ulrika Evenås, fastighetsförvaltare i Rannebergen, Göteborgslokaler.

Planer på upprustning
Men än är hoppet inte helt ute för Rannebergen centrums överlevnad. Göteborgslokaler har sedan ett par år tillbaka drivit ett utvecklingsarbete för fastigheten.

– Tillsammans med andra aktörer i området som stadsdelen, Bostadsbolaget, idrott- och föreningsförvaltningen och boende har vi genomfört tre workshops för att få en bild över området, säger Ulrika Evenås.

Arbete har resulterat i att Göteborgslokaler kommer att starta en projektering för att på sikt rusta upp och bygga om Rannebergen centrum.

– Det innebär att vi också så småningom kommer att påbörja ett rekryteringsarbete för att hitta en ny handlare till Rannebergen, säger Ulrika Evenås.