Lisa Nordström har hela världen som arbetsfält. Foto: Kai Martin

Utmanar sig med hela världen som arbetsfält

Hon nöjer sig inte med att spela sin musik. Med den vill hon också utmana – både sig själv och andra. I filmen "Sonica sequence" och albumet "Volume" improviserar hon med musiker över hela världen.

  • Publicerad 09:00, 23 nov 2017

Lisa Nordström var den duktiga flickan som siktade på att bli klassiskt skolad flöjtist. En sadistisk lärare grusade emellertid de planerna. Men istället för att lägga musiken åt sidan väcktes lusten för det outforskade.

– Det var hemskt, men nyttigt, säger hon då hon som några och tjugo kom tillbaka till Göteborg för att börja improvisera och närma sig den elektroniska musiken.

– Jag blir trygg av det oförutsägbara, av att inte vara duktig och presterande.

I musikdokumentären "Sonica Sequence" (världspremiär på CPH:dox i Köpenhamn i mars, Sverigepremiär på Way out West i somras), har hon mött musiker från Kuba, Japan, Cypern och Indonesien. Tillsammans med producenten Pether Lindgren skapades musikaliska vykort i stunden där och då.

– Rent praktiskt var det ibland svårt. Som vuxen finns det spelregler för att ge sig hän. Men att kunna spela med vem som helst, var som helst... det är som att bli intim med någon och leka på ett sätt som när jag var liten.

Nu kommer albumet "Volume" med musik från resorna.

– På albumet har vi valt ut spår som kan stå för sig själva. En del spår är unika för skivan och finns inte med i filmen.

Lisa Nordström

Ålder: 41 år.

Från: Göteborg:

Yrke: Musiker, har varit medlem i duon Midaircondo.

Aktuell: Med filmen "Sonica Sequence" och albumet "Volume". Spelar på prisutdelningen av Göteborgspriset för hållbar utveckling 22/11 på Draken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG