Karin Fingal och Fredrik Schenholm vill hjälpa göteborgarna att hitta sin inre äventyrare. Foto: Fredrik Schenholm

Uttråkad? Här är tre äventyrstips för barnfamiljer

Vill du vara utomhus med dina barn, men är trött på samma gamla lekplats? Karin och Fredrik vill inspirera göteborgarna till att komma ut i naturen – här är deras tre bästa barnvänliga äventyr.

  • Publicerad 06:15, 15 okt 2016

– Det handlar om att få ut människor till lokala äventyr, säger Karin Fingal.

Det vilda Göteborg var från början ett projekt med en blogg där journalisten Karin Fingal och äventyrsfotografen Fredrik Schenholm ville inspirera göteborgare att hitta till sin nära natur. Bloggen blev till en bok som går att bland annat går att hitta på biblioteken i Göteborg. De ger sina bästa tips på naturupplevelser och vad man kan tänka på när man tar med sig barn i naturen.

– Vi riktar oss mest mot barnfamiljer och försöker ge dem inspiration och guidning i naturen. Det finns naturguider men de är ofta riktade mot dem som håller på med extremsport eller är lite mer erfarna. Så det finns ett hål att fylla, säger hon.

Vill göteborgarna bli vildare?

– Ja, sen boken kom ut har vi hunnit prata med folk om det här. De flesta vill vara ute i naturen, och de flesta vill att deras barn ska vara ute i naturen. Men om man inte har någon vana så kan det vara svårt. Ofta gör man det enklaste och går till lekplatsen.

Vrångö är barnvagnsvänligt och lika vackert på hösten som under sommaren. Foto: Fredrik Schenholm

Här är Karin Fingals tre bästa äventyrstips för hela familjen:

Vättefjäll: – Åk till Vättefjäll och paddla kanot. Det tar bara fem minuter med buss buss från Angered men ser ut som Norrland. Det är en ganska vild natur. En stor kanot som hela familjen får plats i kostar bara ett par hundralappar.

Lärjeån: – Vandra i Lärjeåns dalgång mellan Hjällbo och Angered. Det är verkligen en djungel-natur med jättehöga träd som är väldigt fina nu på hösten. Det finns en bra vandringsstig och det funkar bra med barnvagn.

Vrångö: – Längst söderut i södra skärgården. Det är väldigt tacksamt att åka ut till skärgården när det inte är säsong, man är nästan ensam där ute men det är väldigt vackert. Det finns två vandringsslingor över ön som båda funkar med barnvagn.

Boken kom ut i våras, under hösten har Karin och Fredrik föreläst på olika bibliotek i Göteborg. Håll utkik på ditt lokala bibliotek.

Vill du träffa författarna och lära dig mer om hur du äventyrar i Göteborg kan du ta dig till Linnéstadens bibliotek idag lördag klockan 12:30. Inträdet är gratis.

De planerar på att dyka upp på flera bibliotek och bokhandlar i Göteborg under hösten och vintern, håll utkik på ditt lokala bibliotek!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG