Genre genrebild polis blåljus utryckning olycka Foto: Direktpress

Utvisning och fängelsedom efter brutala misshandeln

Två män misshandlades brutalt den 19 april i Guldheden. Nu har två män dömts för brottet.

  • Publicerad 16:54, 5 aug 2021

En man med krossår på huvudet och en annan liggandes i en pöl av sitt eget blod. Så slutade slagsmålet som utspelade sig i Guldheden den 19 april. Dessförinnan hade fyra män i 35-årsåldern med tillhyggen som hammare, basebollträ, järnrör och kniv misshandlat en av männen till den grad att han svävade i livsfara.

Upprinnelsen till bråket är inte klarlagd. Målsäganden har angivit att de befann sig på platsen för att köpa narkotika av en av de dömda. De tilltalade männen har inte förnekat att de befann sig på platsen, eller att är de som syns på övervakningsfilmerna som fångade delar av händelsen.

Själv påstår de att de var på platsen för att de ville framföra kondoleanser till en gemensam vän som hade förlorat sin syster.

Döms till fängelsestraff och utvisning

Tingsrätten hade dock en uppsjö av bevisning att tillgå för att räta ut frågetecknen kring händelsen. Utöver övervakningsfilmerna kunde åtta vittnen ge sin bild av händelsen. De tilltalades DNA kunde även identifieras på tillhyggena och den rättsmedicinska undersökningen talar starkt för att dessa orsakats av ”kraftigt trubbigt våld”,

En av de tilltalade, en man i 34-årsåldern, ska med basebollträ delat ut minst två slag mot huvudet av den då försvarslöse målsäganden och döms därför till åtta års fängelse samt utvisning för försök till mord. Två av de andra männen döms till sex månaders respektive tre års fängelse och utvisning, för misshandel. En fjärde man frikänns då man inte kunnat bevisa att han deltagit i misshandeln.