Snart får Göteborg en ny elfärja mellan Lindholmen och Stenpiren. Foto: John Melaugh

Vad ska elfärjan heta?

Älvfrida, Älveli och ? En ny elfärja kör snart över älven. Men den saknar namn. Västtrafik hoppas på göteborgarnas kreativitet och startar namntävling.

  • Publicerad 11:00, 30 maj 2018

En ny elfärja är på gång över älven. Systerfärjorna heter Älvfrida och Älveli men den nya färjan har inget namn. Nu hoppas Västtrafik att göteborgarna ska komma med fyndiga namnförslag till den tredje färjan som ska trafikera sträckan mellan Lindholmspiren och Stenpiren.

– Vi vill gärna att våra resenärer är med och döper den nya färjan, då det är för dem vi finns till. Ett tips på vägen kan vara att färjan körs med el, vilket ju är bra för miljön, säger Christer Olsson, chef för färje- och spårvagnstrafiken på Västtrafik.

Den nya elfärjan kommer ha plats för 300 passagerare och 80 cyklar. Den ska gå på batterier och vara nästan ljudlös och bullerfri. Båten är en elhybrid och kommer att kunna köra på el i cirka fyra timmar.

Planen är att den nya elfärjan börjar köra i december i år. Det innebär att Västtrafik kan köra tio avgångar per timme istället för åtta som idag.

Uppskattade färjor

Enligt Västtrafik har färjetrafiken över älven varit uppskattad sedan starten och resandet fortsätter öka. Mellan januari och april i år gjordes cirka 581 000 resor med älvskyttlarna mellan Stenpiren och Lindholmen, en ökning med 14 procent jämfört med samma period 2017.

Så här tävlar du

Pågår fram till den 21 juni.

Skriv in ditt förslag och dina kontaktuppgifter och skicka in på Västtrafiks hemsida www.vasttrafik.se
 

En jury bestående av representanter för Västtrafik, Styrsöbolaget och Göteborgs Stad kommer att utse vinnaren som – förutom äran – får ett månadskort ”Göteborg kommun 30 dagar” i pris, ett fint diplom, är med som hedersgäst på dopet av båten och åker med på premiärturen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG