VAL 2018: "Det behövs ett alternativ till vänster om Vänstern"

Hallå där Ulf Nilsson, 64, byggnadsplåtslagare och förstanamn på Kommunistiska Partiets valsedel till kommunalvalet i Göteborg.

  • Publicerad 11:00, 30 jun 2018

Ert parti har ställt upp i kommunalvalet sedan början av 1970-talet vad är ert politiska mål?

– Vi har en socialistisk grund för våra värderingar. Vi anser att resurserna ska omfördelas så att alla medborgare får ta del av dem. I Göteborg är det för stort fokus på företagsklimat, man försöker locka till sig högavlönade personer. Det lyser igenom i det mesta som stadsplanering och bostadsbyggande.

Vad vill ni göra istället?

– Vi vill att det satsas i förorter och på vanliga inkomsttagares behov. Det måste byggas fler bostäder och hyresrätter med rimliga hyror. I dag styrs bostadsmarknaden av köpkraften men framförallt av byggbolag och bankerna. Vi tycker att kommunens bostadsbolag ska vara motor och driva hur och var det byggs.

Ni har bara haft en plats i fullmäktige under en period på 80-talet, vad är det som driver er att ställa upp år efter år?

– Den politiska övertygelsen är en drivkraft. Sen inbillar vi oss att det behövs ett alternativ till vänster om Vänsterpartiet. Vårt parti är aktivt i många sammanhang när det handlar om att att bekämpa nedskärningar och i bostadsfrågan som försäljningen av bostäderna på Marconigatan. Vi finns mellan valen men belönas dåligt av väljarna.

Varför bytte ni namn från KPML(r) till Kommunistiska Partiet?

– Försök säga det gamla utan att snubbla. Det kändes säkert verklighetsfrämmande också. Med det nya namnet blev det mycket tydligare.

Vad vill du säga till väljarna?

– Det är på tiden att motståndet mot social nedrustning och kampen för ett bättre Göteborg får en röst i fullmäktige. Och då tycker jag att det är viktigt att en vanlig arbetare eller gärna fler som får det tillfället.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57