VAL 2018: "Det saknades ett parti som tar ställning för djuren"

Hallå där Anna Mezarlis, 38. Barnskötare, student och förstanamn på Djurens partis valsedel i Göteborg.

  • Publicerad 09:10, 30 jun 2018

Djurens parti bildades 2014, vad har ni för politiskt syfte?

– Det saknades ett parti som tar ställning för djurens situation på ett slagkraftigt sätt. Vi anser att oavsett art ska man ha rätt till sitt eget liv. Vi är emot all utnyttjande som inte är på djurens villkor som i köttindustrin till exempel.

Hur ser ni på ekologiska bondgårdar?

På vissa ekologiska gårdar har djuren lite mer utevistelse men hur slakten går till är likvärdig. Det handlar också om klimatpåverkan när det gäller köttindustrin. Vår vision är att köttbönder ska växla och odla grönskar i stället.

Måste man vara vegan för att vara medlem i ert parti?

– Alla som förbättra det för djuren är välkomna som medlemmar. Men vi har ett krav på att partiledare och partisekreterare står för och lever efter veganismen och att de övriga ledarmötena strävar mot det.

Vad kan Djurens parti göra för Göteborg?

– Vi har åtta lokala punkter. Det handlar bland annat om Västlänken som vi vill stoppa på grund av de miljö- och naturskadliga konsekvenser den skulle innebära. Vi vill även utreda hur de vilda och tama djuren i Slottsskogen mår särskilt med anledning av högljudda event som musikfestivalen Way Out West.

Vad vill du säga till väljarna?

– Lägger man sin röst på Djurens parti visar man vilken samhällsutveckling man vill ha och får ett parti som brinner för de här frågorna. För att kunna göra långsiktiga förbättringar för djur, människor och miljö behövs nya kraftfulla lagar, därför behöver vi komma in i riksdagen.  

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG