Utbränd. En bil ska av oklar anledning ha fattat eld på en parkeringsplats i Billdal under söndagskvällen. Foto: Privat

Våldsam bilbrand på parkering i Billdal

En bil började plötsligt att brinna våldsamt på en parkeringsplats i Billdal under söndagskvällen. Malin Lernfelt hann precis ut och flytta sin bil, men två andra förstördes i branden, som polisen misstänker är anlagd.

  • Publicerad 13:30, 23 mar 2020

Jag sprang ut barfota i bara pyjamas och fick flyttat bilen

En hög smäll hördes innan eldskenet lyste upp utanför köksfönstret hemma hos Malin Lernfelt i Skintebo, Billdal strax innan klockan 22 i söndags kväll.

På en parkeringsplats intill radhusområdet hade en, vad hon uppfattar som en mopedbil, fattat eld och lågorna slog ut mot närliggande bilar.

– Jag sprang ut barfota i bara pyjamas och fick flyttat bilen, men mopedbilen och en annan bil som stod bredvid blev helt utbrända. Det hördes några smällar på raken och sedan började det brinna jättemycket.

Flera andra närboende hade också kommit ut när räddningstjänsten anlände och påbörjade släckningsarbetet vid 22.15.

Ingen misstänkt

Även polis tillkallas till platsen, men omständigheterna kring branden är fortfarande mycket oklara.

– Vi har nästan inga uppgifter alls. Vi misstänker att branden är anlagd, men har ännu ingen misstänkt, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, under måndagsförmiddagen.

Malin Lernfelt är skakad av händelsen.

– Det var riktigt obehagligt. Vi kommer börja ställa våra bilar i garaget i fortsättningen.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57