Avtjänar fängelsestraff. Festfixaren i Göteborg har gjort sig skyldig till flera grova våldtäkter på kvinnor. Foto: Most Photos

Våldtäktsdömde krogprofilen nekas prövning

Den 28-årige krogprofil i Göteborg som 2017 dömdes för flera grova våldtäkter nekas prövningstillstånd och får istället sitt fängelsestraff förlängt till 9,5 år efter att ännu en våldtäkt framkommit.

  • Publicerad 11:38, 31 aug 2019

Mannen som länge varit en välkänd profil inom Göteborgs krogvärld dömdes i april 2017 till 9 års fängelse för bland annat sex fall av våldtäkt, varav två grova, samt för sexuellt tvång och kränkande fotografering.

När det senare framkommit att han gjort sig skyldig till ytterligare en våldtäkt som ägde rum i november 2012 ansåg Göteborgs tingsrätt i våras att det tidigare straffet var tillräckligt.

Hovrätten å sin sida ansåg att brottet var så pass allvarligt att straffet skulle förlängas och nu väljer även Högsta domstolen att gå på samma linje och förlänger straffet med 6 månader till 9,5 år. Därmed nekas mannen prövningstillstånd.

Mobilfilmer som bevis

Hovrätten menar att krogprofilen utnyttjade att målsäganden befann sig i ett hjälplöst tillstånd på grund av sömn och inte kunde freda sig mot de sexuella övergreppen. Bevisningen består bland annat av mobilfilmer inspelade av gärningsmannen själv.

Han medger att det är han som syns på filmerna, men menar att det handlar om frivilliga händelser.

Vi är GBG