Gais skriver på sin hemsida att de inte vidare vill vara en del av och det rubbar hela säsongsplaneringen både på och vid sidan av plan. Foto: Michael Erhardsson/Christer Kanold

Vändningen: Gais lämnar walkover – igen

Det blir ingen andra halvlek mellan IFK Göteborg och Gais. Anledningen är att påfrestningen för laget och organisationen varit ohanterlig och fokus flyttats från idrott till något annat.

  • Publicerad 11:00, 27 feb 2019

I eftermiddag skulle Svenska fotbollsförbundet återkommit med ett datum för ny speldag av den andra halvleken mellan IFK Göteborg och Gais. Så blir det inte, Gais lämnar walkover.

Turerna har varit många.

25 februari: Matchen i Svenska cupen mellan IFK Göteborg och Gais avbryts efter att IFK-fans skjutit in raketer mot spelplanen. Beslut tas att matchen ska spelas klart dagen efter utan publik.

Efter raketskandalen – matchen spelas klart utan publik

26 februari: Gais meddelar att de inte tänker ställa upp i matchen på grund av att förutsättningarna förändrats. Gais målvakt kommer inte till spel efter den hörselskada han ådrog sig efter att en raket smält av nära honom. IFK Göteborg meddelar att de inte vill tilldömas segern på walkover utan avgöra matchen på plan. Svenska fotbollsförbundet gör ett nytt försök att hitta en annan speldag som ska presenteras dagen efter.

Derbyt ställs in – Gais ställer inte upp

Beslutet: Matchen bör avgöras på plan

27 februari: Gais meddelar att de lämnar walkover.

På klubbens hemsida skriver man att påfrestningen på laget och organisation är och har varit ohanterlig och fokus har än mer flyttats från idrott till något annat.

– Det var ett enkelt beslut, men samtidigt kontroversiellt. Nu går vi vidare till gruppspelsmatch tre och lämnar det här bakom oss. Vi är beredda på att regelverket eventuellt kan straffa oss, säger GAIS klubbchef Erik Bergkvist, på lagets hemsida.

– Med ett drygt dygns distans till händelsen på Bravida Arena, så anser vi att detta har vuxit till helt andra proportioner. Vi är fortsatt positiva till att avgöra alla matcher, i möjligaste mån, på planen. Men om inte konsekvenserna av denna händelse avgörs någon annanstans, vad krävs då för att det skall göra det, säger Glenn Heiman, tf. ordf i GAIS.

Svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté har beslutat att lämna över ärendet om det sportsliga utfallet och eventuella disciplinära åtgärder till Disciplinnämnden. Målsättningen är att de ska kunna sammanträda och meddela beslut så snart som möjligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG