Västtrafik. Återbäringen var tänkt att försvinna när nya Flexbiljetten 30 november. Foto: Gabriel Tjulander

Vändningen: Västtrafik drar tillbaka nya biljetten

Lanseringen av Västtrafiks nya biljettalternativ för flexibla resor skjuts upp. Tanken var att biljetten skulle ersätta rabatten på enkelresor och sjösättas 30 november. Men nu kommer nya bud.

  • Publicerad 11:03, 30 nov 2021

Återbäringen försvinner när nya biljetten lanseras

"Det beror på att vi behöver analysera den nya biljetten ytterligare för att se till att den uppfyller resenärernas behov," meddelar Västtrafik på sin webbsida.

Västtrafik nya biljettalternativ – flexbiljetten för 620 kronor – skulle erbjuda obegränsat med resor under tio dygn inom en 30-dagarsperiod

Tanken var att biljetten skulle lanseras i slutet av november och passa personer som efter pandemin arbetar några dagar hemifrån och några dagar på plats på jobbet.

Kritiska resenärer

När GöteborgDirekt rapporterade om det nya biljettalternativet var det många som reagerade på nyheten i sociala medier:

"Fattar inte varför det ska vara så dyrt?? Nästan samma pris att åka 10 dagar på en månad,
jämfört med 30 dagar på en månad?? "

"Det kan inte vara någon större grupp resenärer som har ekonomisk nytta av detta."

Enligt Västtrafik har försäljningen av enkelbiljetter ökat oväntat mycket under hösten och nu måste de tänka om kring det nya alternativet.

"Därför behöver vi analysera flexbiljetten lite till, för att se om den motsvarar vad resenärerna vill ha och fyller sitt syfte."

Det innebär att återbäringen på enkelbiljetter i appen Västtrafik To Go, som skulle försvinna i samband med att den nya biljetten lanseras, finns kvar ett tag.

Göteborgsnöje

Musikalartisten som vill värna om miljön

Nöje Anders Wängdahl. Aktuell med singel. Han har precis avslutat sitt engagemang i Göteborgsoperans "Kärlek skonar ingen". Nu är musikalartisten Anders Wängdahl aktuell med sin egen musik. Singeln "The end" beskriver han som en apokalyptisk...fredag 27/5 17:30

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20