Coacher. Tommy ”Potti” Ingemarsson, Fredrik ”JAEGARN” Kempf och Jonathan "Loda" Berg har tillsammans tagit ut det svenska landslaget i e-sport inför VM i Israel.

Världsmästarna i E-sport laddade upp på Ringön

14 november startar VM i Esport i Israel. För att ladda upp inför tävlingarna träffades delar av det svenska landslaget i Alliance-huset på Ringön för att träna tillsammans.

  • Publicerad 06:31, 10 okt 2021

Senare i höst vankas världsmästerskap i e-sport i Israel, där det svenska landslaget har kvalificerat sig till tävlingarna i CS:GO, Dota2, Pro Evolution Soccer samt Tekken 7.

I onsdags förra veckan inleddes uppladdningen inför VM mitt bland industrilokalerna på Ringön.

Hur kommer det sig kan man fråga? Jo, där finns nämligen The Alliances bas, som är en svensk e-sportsorganisation grundad av före detta professionella Dota 2-spelaren Jonathan "Loda" Berg.

Lika stort som ishockey

Tillsammans med e-sportsprofilerna Tommy ”Potti” Ingemarsson och Fredrik ”JAEGARN” Kempf har han tagit ut de spelare som ska representera Sverige i tävlingarna.

– Vi har valt ut ett drivet gäng spelare som har potential att gå riktigt långt! VM i e-sport växer år för år och det är en speciell känsla att få representera Sverige, säger Jonathan ”Loda” Berg i ett pressmeddelande.

– Landslaget i e-sport är en symbol för vår sport och idrott, precis som det är inom vilken annan traditionell idrott som helst. Bland unga killar så är e-sport den andra största idrotten efter fotboll, på delad plats med ishockeyn. Och årets landslag är det bästa vi haft hittills, tillägger landslagskapten Alex Ferm på Svenska E-sportsförbundet.

Regerande världsmästare

Uppladdningen på Ringön lockade främst spelarna från Dota 2-laget och träffen handlade om att träffas och prata ihop sig strategiskt. Man mötte även det grekiska landslaget i en träningsmatch.

Inför världsmästerskapen den 14-20 november är det svenska Dota 2-laget regerande världsmästare då de tog hem titeln senast VM anordnades, vintern 2019 i Seoul.

Coacher. Tommy ”Potti” Ingemarsson, Fredrik ”JAEGARN” Kempf och Jonathan "Loda" Berg har tillsammans tagit ut det svenska landslaget i e-sport inför VM i Israel. Foto: Pressbild

Årets e-sportlandslag

Dota2 landslaget

Joakim ”quick-” Vik
Gabriel ”Steffert” Steffert
Alen ”Majkoo” Veric
Andreas ”Faceroll” Westling
Philip ”Dansk” Winqvist

Manager - Johannes ”Gneben” Aira
Coach - Ashkan ”Sultanen” Namazi
Guru - Jonathan ”Loda” Emanuel Berg

CS:GO landslaget

Hannes ”hns” Johansson
Hugo ”chawzyyy” Günther
Anton ” Sapec” Palmgren
Love ”phzy” Smidebrant
Erik ”ztr” Gustafsson
Casper ”SHiNE” Wennberg
Gustav ”FRANSSON” Fransson

Coach - Fredrik ”JAEGARN” Kempf
Guru - Tommy ”Potti” Ingemarsson

PES landslagspelare

Samir ”Sam” Ben Sassi

Tekken 7 landslagspelare

Boris ”The Emperor” Cueto Ortiz

Visa merVisa mindre

Vi är GBG