Världsstjärnans hemliga inspelningar i Göteborg

I somras spelade Ed Sheeran ensam inför två utsålda Ullevi. Men mellan gigen passade han på att ta en avstickare till Svenska Grammofonstudion i Almedal för nya inspelningar tillsammans med två andra världsstjärnor – producenterna Max Martin och Shellback.

  • Publicerad 17:40, 6 jan 2019

Huvuduppdraget när Ed Sheeran besökte Göteborg i början av juli förra året var två utsålda Ullevikonserter. Totalt såg 127 000 fans de båda spelningarna. Mellan spelningarna höll han dock till på ett oväntat ställe – Almedal.

Det är Svenska Grammofonstudion själva som först i dag, ett halvår senare, publicerat en bild på den engelska världsstjärnan och singer/songwritern Ed Sheeran på plats i deras studio i Almedal, strax söder om Liseberg. Enligt statusuppdateringen besökte han studion för att skriva låtar och spela in tillsammans med producentparet Max Martin och Johan Schuster. Den sistnämnde mer känd som Shellback.

– Vi ville inte skylta med det då när han var här men nu var det kul att få berätta om hans besök, säger Kalle Gustafsson Jerneholm på Svenska Grammofonstudion.

Flera producenter

Om arbetet i Almedalsstudion kommer att hamna på Ed Sheerans efterlängtade kommande skiva, uppföljaren till miljonsäljaren "Devide", eller om han kommer tillbaka för ytterligare inspelningar vill Kalle Gustafsson Jerneholm inte spekulera i.

– Det kan man aldrig veta.

Ed Sheeran är känd för att använda sig av en rad producenter när han skapar sina album. Huruvida Max Martin och Shellback är hans enda samarbetspartners denna gång är inte känt. Ed Sheerans senaste album "Devide" släpptes 2017.

Årets svensk i världen

Tillsammans med Max Martin har Shellback skrivit hitsinglar som "So What" och "Raise Your Glass" med Pink, "If U Seek Amy" och "3" för Britney Spears, "DJ Got Us Fallin' in Love" för Usher. Max Martin fick å sin sida pris som Årets svensk i världen 2015 och 2016 delade han årets Polarpris med operasångerskan Cecilia Bartoli. Juryns motivering för Max Martins pris var ”med sitt öra för sångmelodier, sin musikaliska precision och hantverksskicklighet, har förädlat och utvecklat den globala populärmusiken".