Värmerekord. Bibliotek tvingas stänga i värmen – över 30 grader inomhus. Foto: Mostphotos

Värmeböljan: Bibliotek tvingas stänga på grund av värmen

Under dagen slogs värmerekordet i Göteborg på 33,3 grader och på Axelhuset i Frölunda är värmen så olidlig att Högsbo bibliotek tvingats att stänga tidigare än vanligt.

  • Publicerad 16:30, 31 jul 2018

– Vi skulle haft öppet till fyra i vanliga fall men eftersom det är så här varmt så tog det knäcken på oss, säger en ur personalen till Göteborg Direkt.

På bibliotekets Facebook-sida skriver personalen att temperaturen inomhus nått över 30 grader och att de nu väljer att stänga för dagen en timma tidigare:

"Vi har nu 32 grader varmt inne i biblioteket och måste därför tyvärr stänga en timma tidigare idag. Vi stänger alltså klockan 15:00, men öppnar som vanligt klockan 10 imorgon. Välkomna då!"

Personalen som Göteborg Direkt pratat med säger att de gör vad de kan för att hålla ned temperaturen i lokale. Men utan framgång.

– Vi har bordsfläktar som står och går men det hjälper inte mycket. Nu är vi uppe i 32 grader här, i dag är det värst men det har ju legat kring 29, 30 grader i stort sett hela sommaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG