SJ försöker hitta alternativa lösningar för de ca 8000 resenärer som berörs. Foto: Mostphotos

Värmen sätter stopp för tågen

Efter att först ha ställt in all tågtrafik mellan Göteborg och Herrljunga ändrar Trafikverket nu sitt beslut. Helgens tåg går som planerat.

  • Publicerad 17:06, 1 jun 2018

Uppdatering: Under fredagskvällen beslutade Trafikverket att skjuta på det planerade banarbetet vilket innebär att helgens tåg går som planerat.

Ursprunglig text:

– Vi har ett inplanerat banarbete på sträckan. Så trafiken skulle ledas om via Älvsborgsbanan. Men nu har den sträckan drabbats av solkurvor vilket gör att inga tåg kan trafikera där, säger Mona Huovinen på Trafikverket.

Solkurvor uppkommer när temperaturen varierar stort under dygnet. Varma dagar och kalla nätter gör att rälsen rör sig.

– Rälsen är ett rörligt material, och det måste den vara. Vi får det här problemet varje år och det går inte att förebygga. Nu var det olyckligt att det här skedde när vi hade ett inplanerat banarbete, säger Mona Huovinen.

Totalt påverkas 8000 av SJ:s resenärer mellan fredag kväll och måndag morgon.

– Vi har en dialog med Trafikverket just nu där vi försöker hitta en lösning. Än så länge har vi inte hittat något sätt att leda om trafiken så i så fall handlar det om att hitta ersättningstrafik. Men det är stora utmaningar att hitta det på så här kort varsel, säger Stephan Rai på SJ.

Tågbolaget MTR hade redan planerat ersättningstrafik för sträckan mellan Herrljunga och Göteborg och påverkas därför inte av Trafikverkets beslut.

SJ uppmanar sina resenärer att hålla sig uppdaterade på sj.se eller i appen. De kommer också skicka ut information till berörda resenärer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG