Krogkung. Magnus Uggla kommer med sin hyllade krogshow till Göteborg i höst. Foto: Mats Backer

Varning på stan: Magnus Uggla till Rondo i höst

Efter Ola Salos succé varnas göteborgarna: Magnus Uggla tar över Rondos scen i höst med sin hyllade show.

  • Publicerad 10:41, 5 mar 2019

Just nu håller Ola Salo hov på Rondo med hyllade showen "It takes a fool to remain sane". Men i höst blir det en showveteran som ställer sig på samma scen. Med "Varning på stan nu mår kung i baren illa igen" ska Magnus Uggla underhålla göteborgarna.

Underhållningsveteranen Magnus Uggla fick sitt genombrott i slutet av 70-talet med låten "Varning på stan". Han har häcklat högt som lågt i Sverige sedan dess.

För tre år sedan gjorde han den starka och personliga monologen "Hallå! Popmusik, kickar å kläder", berättelsen om hans liv. Men med "Varning på stan nu mår kung i baren illa igen" är Magnus Uggla tillbaka i satiren, där han trivs bäst.

Han som kommit med hitlåtar under mer än 40 år och sålt 23 gånger platina och haft många listettor har gjort krogshower förut. Men tidigare har det varit baserat på ny musiken enligt tesen ”ingen gammal skåpmat”, för att citera Uggla själv.

Med "Varning på stan nu mår kung i baren illa igen", som hade premiär på Göta Lejon i Stockholm den 11 oktober förra året och spelas till och med den 13 april, har det blivit ändring på det. Här haglar hitsen över scenen till publikens förtjusning. Nu kommer alltså showen till Göteborg och Rondo.

– Full fart framåt har alltid varit mitt rättesnöre. Tre krogshower har jag avverkat, den första 98, den andra 2005 och den senaste 2012. Mitt enda krav när jag skrivit på en föreställning har varit att den enbart skall innehålla nytt material, ingen gammal skåpmat. Publikens krav har varit det motsatta men benhård i min uppfattning har jag aldrig fallit till föga. Aldrig. Förrän nu, säger han i ett pressmeddelande.

Biljetter till showen är ute till försäljning från och med måndag 4 mars.

Magnus Uggla

Är: Svensk underhållare, musiker, låtskrivare och sångare. 64 år, boendes i Stockholm. Fick sitt genombrott med låten "Varning på stan" från albumet "Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt" (1977).

Aktuell: Med showen "Varning på stan nu mår kung i baren illa igen" på Göta Lejon i Stockholm. Den spelas till och med 13 april. Den sätts därefter upp på Rondo med premiär 26 september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG