Polisanmäler. Flera medarbetare har fått saker hembeställda i sina namn efter att ha pratat om Västlänken i media. Foto: Mostphotos

Västlänkens medarbetare trakasseras: "Vi har polisanmält"

Trafikverket har polisanmält trakasserier mot flera medarbetare i Västlänken. Ett tiotal personer ska ha fått tidningsprenumerationer, husbesiktningar och prylar beställda i sitt namn.

  • Publicerad 09:04, 6 dec 2017

Trakasserierna har pågått sedan början av sommaren och har nu polisanmälts av Trafikverket.

– Vi samlade ihop allt och anmälde eftersom vi såg ett mönster, berättar Bo Larsson, projektchef för Västlänken.

Det rör sig om ungefär tio medarbetare som har fått saker beställda till sina hem, med falska namnteckningar. Bland annat rör det sig om prylar, tidningsprenumerationer och besiktningar av hus som någon beställt i medarbetarnas namn.

– De har fått detta skickat hem och sedan fått inkassokrav när de inte hämtat ut sakerna. Vi kopplar det till Västlänken eftersom det kommit när de här personerna varit omnämnda i media, säger han.

Har du själv varit utsatt?

Nej det har jag inte.

De medarbetare som blivit utsatta får nu stöd av Trafikverket.

– Det här är djupt olyckligt och inte acceptabelt. Det är olustigt och skapar merarbete för den som utsatts, eftersom man till exempel måste ta kontakt med företag och säga att man råkat ut för urkundsförfalskning, säger Bo Larsson.

Trafikverket har tidigare inte behövt polisanmäla några hot eller trakasserier mot Västlänkens medarbetare, men han konstaterar att bygget definitivt rör upp känslor.

– Nej det har vi inte behövt. Men samtalsklimatet kring Västlänken är hårt.

LÄS MER:

Byggeborg bäddar för Västlänken – så påverkas stan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG