All trafik stoppas vid Södra vägen och Chalmerstunneln när man spränger för Västlänken, vilket bland annat påverkar kollektivtrafiken vid Korsvägen.

Västlänkens sprängning ger stopp i tre månader

All trafik vid Södra vägen och Chalmerstunneln kommer stoppas två gånger om dagen under tre månader med start vecka 35 eller 36. Anledningen; man spränger arbetstunnlar för Västlänken.

  • Publicerad 08:36, 8 aug 2018

Arbetet med förberedelserna inför Västlänken pågår på flera håll i centrala Göteborg och påverkar framkomligheten. Snart kommer all trafik vid Chalmerstunneln och Södra vägen stoppas två gånger dagligen.

– Det blir korta trafikuppehåll som är planerade till när färre reser, inte under högtrafik, säger Alice Roman presskommunikatör, Västtrafik.

Läs också: Här tas första spadtaget för den omdiskuterade Västlänken

Av säkerhetsskäl

Trafikstoppet gäller inte bara kollektivtrafiken utan gående, cyklister och bilister kommer också påverkas av avstängningarna. Orsaken till trafikuppehållen beror på säkerhetsrisken när man spränger i berget för att bygga arbetstunnlar för Västlänken.

Två stopp per dag

Enligt Västtrafik kommer all trafik stoppas mellan tio och 20 minuter, två gånger om dagen med start vecka 35 eller 36. Trafikuppehållen beräknas pågå i cirka två till tre månader tills man har kommit in en bit i tunneln och inte längre behöver stänga av trafiken vid sprängning.

Hur påverkas kollektivtrafiken? 

– Det uteblir en tur under de minuter som trafiken är stoppad. Då hänvisas man till avgången därefter. Det här är en planerad trafikomläggning och vi arbetar med att det ska flyta på så bra som möjligt under de förutsättningar som finns, säger Alice Roman.

Arbetet pågår i anslutning till Korsvägen där en av Västlänkens tre stationer är planerad.

Läs mer: Bygget igång: Så påverkas trafiken vid Korsvägen

Det här spårvagns- och busslinjerna påverkas

Linjer som påverkas via Södra vägen:

2, 4, 186, 758

Linjer som påverkas i Chalmerstunneln:

6, 8, 13

För att minska påverkan på trafiken, kommer sprängning att utföras under två tider på dagen: 09.45–10.00 och 13.45–14.00 med start vecka 33.

Källa: Västtrafik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Helgtips: Allt från hemskheter till humor

Nyheter Göteborg Direkt guidar dig till den bästa helgen Hyllade Tilde firar med releasekalas. Liseberg skrämmer vettet ur sina besökare. Marika Carlsson får publiken att skratta käkarna ur led. Dessutom Kulturnatta. Helgen är alltså späckad med...fredag 19/10 11:18

Dagens namn – 19 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!fredag 19/10 10:30

Bedrägeribrotten ökar kraftigt i Göteborg

Nyheter "Även vi här i region Väst ser att bedrägeribrotten ökar" I juni dömdes en man i Göteborg för id-kapning, ett brott som enligt polisen blir allt vanligare. Under första halvåret 2018 har hela 752 000 bedrägeribrott anmälts i landet.fredag 19/10 5:30

Kvinnor vinnare på arbetsmarknaden i Västra Götaland

Nyheter "Ett steg mot en mer jämställd arbetsmarknad" Kvinnorna är vinnarna när det kommer till att byta jobb i Västra Götaland. Trenden att fler över 50 får jobb håller i sig och ökar med 15 procent visar nya siffror från Trygghetsrådet.torsdag 18/10 17:01

Göteborgsforskare söker svar på Mars

Nyheter Kan hjälpa framtida resor Det finns många frågor som saknar svar när det gäller den röda planeten Mars. Men nu hoppas göteborgsforskaren Andreas Johnsson finna svaret på några.torsdag 18/10 13:30

Dagens namn – 18 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!torsdag 18/10 10:30

Apglädjen: Goeldisapan tillbaka i regnskogen

Nyheter FILM Goeldisapan som försvann från Universeum och sedan hittades på Mcdonalds i Västra Frölunda har nu konstaterats helt frisk och får nu återvända till sitt gamla hem inne i Universeums regnskog.torsdag 18/10 9:50

Fortsatt fritt fram för skolfoto i Göteborg

Nyheter Varje enskild rektor bestämmer. Flera kommuner har beslutat att inte tillåta skolfotografering efter införandet av GDPR. Men för skolorna i Göteborg är det fortfarande fritt fram.torsdag 18/10 5:30

Dagens namn – 17 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!onsdag 17/10 10:30

Vi är GBG

    Vi är GBG