All trafik stoppas vid Södra vägen och Chalmerstunneln när man spränger för Västlänken, vilket bland annat påverkar kollektivtrafiken vid Korsvägen.

Västlänkens sprängning ger stopp i tre månader

All trafik vid Södra vägen och Chalmerstunneln kommer stoppas två gånger om dagen under tre månader med start vecka 35 eller 36. Anledningen; man spränger arbetstunnlar för Västlänken.

  • Publicerad 08:36, 8 aug 2018

Arbetet med förberedelserna inför Västlänken pågår på flera håll i centrala Göteborg och påverkar framkomligheten. Snart kommer all trafik vid Chalmerstunneln och Södra vägen stoppas två gånger dagligen.

– Det blir korta trafikuppehåll som är planerade till när färre reser, inte under högtrafik, säger Alice Roman presskommunikatör, Västtrafik.

Läs också: Här tas första spadtaget för den omdiskuterade Västlänken

Av säkerhetsskäl

Trafikstoppet gäller inte bara kollektivtrafiken utan gående, cyklister och bilister kommer också påverkas av avstängningarna. Orsaken till trafikuppehållen beror på säkerhetsrisken när man spränger i berget för att bygga arbetstunnlar för Västlänken.

Två stopp per dag

Enligt Västtrafik kommer all trafik stoppas mellan tio och 20 minuter, två gånger om dagen med start vecka 35 eller 36. Trafikuppehållen beräknas pågå i cirka två till tre månader tills man har kommit in en bit i tunneln och inte längre behöver stänga av trafiken vid sprängning.

Hur påverkas kollektivtrafiken? 

– Det uteblir en tur under de minuter som trafiken är stoppad. Då hänvisas man till avgången därefter. Det här är en planerad trafikomläggning och vi arbetar med att det ska flyta på så bra som möjligt under de förutsättningar som finns, säger Alice Roman.

Arbetet pågår i anslutning till Korsvägen där en av Västlänkens tre stationer är planerad.

Läs mer: Bygget igång: Så påverkas trafiken vid Korsvägen

Det här spårvagns- och busslinjerna påverkas

Linjer som påverkas via Södra vägen:

2, 4, 186, 758

Linjer som påverkas i Chalmerstunneln:

6, 8, 13

För att minska påverkan på trafiken, kommer sprängning att utföras under två tider på dagen: 09.45–10.00 och 13.45–14.00 med start vecka 33.

Källa: Västtrafik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG