Vattnet är tillbaka. Nu behöver du inte spara på vattnet längre. Foto: Mostphotos

Vattenkrisen över – för den här gången

Nu är det fritt fram att vattna igen. Göteborgs Stad drar tillbaka sin vädjan om att spara på vattnet och konstaterar att faran är över.

  • Publicerad 17:00, 11 jun 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Tillföljd av den kraftiga värmen i maj tvingades Göteborgs Stad att vädja till allmänheten om att spara vatten – och gensvaret blev stort.

– När vi gick ut med vädjan om att spara på vattnet gick förbrukningen ned med 7 000 kubik, vilket motsvarar en hink per göteborgare, säger Tommy Ekblad, enhetschef på ledningsnät vatten på Kretslopp och vatten.

Läs även: Vattenchefens ilska: Fyll inte poolen

Det som märkts mest på vattenförbrukningen är enligt Tommy Ekblad bevattning då folk låter exempelvis vattenspridare stå på under kvällar och nätter.

– När det blir så här varm så börjar folk vattna och vi såg att klockan nio på kvällen var vattenförbrukningen väldigt hög vilket den normalt inte är, säger Tommy.

Den ökade vattenanvändningen ledde till att trycket i flera ledningar sjönk och vissa blev utan vatten. Men nu är allt tillbaka till det normala.

– Vi ser en förändring i väderleken nu och jag ser inte längre någon risk i att använda vattnet som tidigare, säger Tommy Ekblad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG