Växtvärk för populär flickcup i Askim

18 klubbar och 48 lag möts i 96 matcher på en dag. På söndag går den årliga Flickcupen av stapeln på Kobbens IP i Askim.

  • Publicerad 09:15, 11 apr 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Förra året hade vi över tusen besökare och vi förväntar oss ännu fler i år, säger Sören Erlandsson, tränare på Askims IK.

Den omåttligt populära Flickcupen har vuxit rejält sedan den startade och med 48 deltagande lag kan cupen nu inte växa mer. I år slog man även rekord då över 60 lag sökt för att få vara med.

– Skulle vi bli ännu större har vi inte planer så det räcker, säger Sören Erlandsson och kollegan Ali Shahbazi, general för flickcupen, tillägger:

– Den här cupen betyder jättemycket för tjejerna. Bara det att de ser och inspireras av äldre tjejer som spelar.

Flickcupen har även växt inom fotbollsföreningarnas kretsar, så pass att man i år lockar lag från Malmö och Trollhättan.

– Vi hade nog inte räknat med att den skulle växa så här mycket när vi startade men det är jättekul att vi når lag utanför Göteborg också, säger Ali Shahbazi.

Cupens popularitet har även blivit till ett logistiskt problem då det inte finns tillräckligt många parkeringsytor för alla besökares bilar.

– Vi brukar alltid gå ut med en uppmaning om att man bör ta kollektivtrafiken hit eller samåka då det dels är ont om plats men även för att det är många pågående vägarbeten i området, avslutar Sören Erlandsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG