Vd-avhopp öppnar för ny värdegrund på Bokmässan

Bokmässan har haft ett par hårda år. Nu säger Bokmässans vd Maria Källsson upp sig. Det kan vara en öppning till att stänga ute Nya tider nästa år menar medietränaren Paul Ronge.

  • Publicerad 14:41, 25 okt 2017

Bokmässan har blivit hårt kritiserat efter att Nya tider fick lov att medverka. I år igen. Att nynazist rörelsen NMR valde att demonstrera utanför mässan och att flera alternativa bokmässor dök upp i samma veva, har inte gjort jobbet lättare för Bokmässans vd Maria Källsson. Nu väljer hon att lämna ansvarsposten. Maria Källsson vill inte ställa upp på intervju men skriver i ett pressmeddelande.

– Jag är stolt och glad över att vi lyckades genomföra en bra Bokmässa i år trots de särskilda omständigheterna. Min övertygelse är att Bokmässan kommer att gå starkare ur detta – och fortsätta vara den stora mötesplatsen mellan författare, läsare, förlag och besökare. Nu är tiden mogen för mig att gå vidare till nya uppgifter.

Carin Kindbom, vd och koncernchef för Svenska Mässan menar att Maria Källsson har drivit verksamheten framgångsrikt sedan 2012. Hon har hela tiden haft styrelsens och ledningens fulla förtroende. Maria Källsson och hennes medarbetare har lyckats mycket väl att genomföra årets Bokmässa under svåra förhållanden.

Att Maria Källsson slutar betyder att Bokmässan har möjlighet att omforma strategin mot Nya tiders medverkan i fortsättningen. Medietränaren Paul Ronge har tidigare sagt till Göteborg Direkt att Bokmässan inte har haft några alternativ till att låta Nya tider ställa ut igen. Detta för att inte tappa förtroendet helt. Men en ny ledning öppnar upp för nya beslut.

– Jag tror att det är en öppen fråga nu. När det är lugn och ro måste de väga för och emot och se vilken etisk värdegrund som ska gälla. Det har de inte gjort från början. Det är korkat om jag ska var ärlig, säger Paul Ronge.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG