”Vi har mycket att lära från idrotten”

På äldreboendet Gerdas gård i Högsbo ska de anställda nu kunna fortbilda sig på arbetstid. Grundtanken är att dela kunskap och våga ge medarbetarna ansvar.

  • Publicerad 09:00, 27 okt 2017

I dag är det brandskyddsutbildning på Gerdas gård. Ett tiotal undersköterskor får lära sig om släckning, utrymningsvägar och förebyggande brandskydd. På den nya akademin i nyrenoverade lokaler på äldreboendets bottenplan kan personalen vidareutbilda sig på arbetstid.

– Vi har mycket att lära från idrotten. Hur man jobbar internationellt. Man skapar talanger, bygger upp talanger och tar hand om talangerna i team. Detta gör man i sina akademier. Vi ska ha det på samma sätt, säger Elisabeth Åberg, verksamhetsutvecklare på Gerdas gård.

"Sparar tid"

Tanken är att personalen ska kunna ta över så mycket som möjligt av verksamheten på sikt.

– Jag tycker det är väldigt bra. Vi har mer kontroll på utbildningarna och kan komma med egna önskemål, säger undersköterskan Joanna Thysell.

– Vi sparar på tiden också när vi slipper åka någon annanstans, säger kollegan Nadja Beka.

Korta utbildningstillfällen

Personalen har också fått vara med och utforma hur de nya lokalerna ska se ut.

– Det handlar ju om vår arbetsmiljö. Här kan man komma undan lite. Det är trevligt att sitta här. Det är inte så rörigt så man kan verkligen koncentrera sig. Det är bra, säger Helene Svensson som också arbetar som undersköterska.

Konceptet bygger på korta utbildningstillfällen. För att få ihop det med den huvudsakliga verksamheten, att ta hand om de äldre, har de anställt extrapersonal.

– Det fungerar ibland, ibland inte. Verksamheten går alltid först, säger Elisabeth Åberg.

Personalens önskemål i fokus

Officiell invigning med bandklippning av stadsdelsdirektören blir det den 1 november. Men redan nu har 14 utbildningspass genomförts. Förutom brandskydd har det bland annat handlat om dokumentation, psykisk ohälsa, värdegrund och bemötande. Fler externa föreläsare är på gång efter önskemål från personalen.

– Jag skulle gärna ha mer utbildning i livets slutskede, hur man hanterar anhöriga och psyk. Jag tror att det är på gång också, säger Joanna Thysell.

– Personalens önskemål är allt. Som personal ska man känna att man får de utbildningar man önskat sig vilket gör oss attraktiva, säger Elisabeth Åberg.

Hur finansierar ni det här?

– Det finansieras inom budget. Vi har samma budget som alla andra boenden.

Ingår i forskningsprojekt

Gerdas gård har också fått projektmedel på nästan 1,3 miljoner kronor från nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning för att de anställda ska kunna sitta med i arbetsgrupper inom bland annat budget/inköp, kost och larm. Akademin ingår också i ett forskningsprojekt från Högskolan i Skövde.

Arbetet med akademien är ännu i sin linda. Men förhoppningen är att utbildade undersköterskor på sikt ska kunna hålla utbildningar och att fler äldreboenden tar efter konceptet.

– Vi vill vara en inspiration för andra. Ge arbetet lite mer krydda och lyfta våra medarbetare, säger Elisabeth Åberg.

Gerdas gård

Gerdas gård på Högsbohöjd är inget vanligt äldreboende. Lantliga vitrinskåp i stället för furumöbler, färgglada målningar och tapeter i stället för vitmålade väggar och kristallkronor i taket i stället lysrör. Matsalen ger en känsla av hotel. I ena hörnet finns en bar.

Äldreboende har plats för 96 äldre och personalstyrkan är omkring 80 personer.

Boendet drivs som intraprenard vilket ger ännu större utrymme för utveckling.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG