Hiphop. Viggo Odenstam arrangerar La Vida Lundby för första gången Foto: Privat

Viggo vill locka till La vida Lundby

Hallå där Viggo Odenstam… arrangör för La Vida Lundby, ett evenemang som går av stapeln för första gången i Göteborg i år den 18:e Juni.

  • Publicerad 09:15, 17 jun 2019

Du och två kompisar ska arrangera La Vida Lundby, kan du berätta lite mer om vad det är ni ska arrangera?

Vi tänkte typ, enkelt förklarat bjuda in olika artister. Både lokala runt Hisingen och från andra stadsdelar. Vi ska ha konsert där folk får visa sina låtar. Vi bjuder dit folk och tar dit dansare och lite andra olika folk. Vi har en danstävling, Det bjuds på mat också. Föräldrarna kanske jobbar och då är det skönt att veta att man kan komma och käka. Hela grejen är mest att sprida glädje och få igång lite stämning.

Hur kom ni på att ni ville arrangera La Vida Lundby?

– Man hörde talas om liknande saker i andra delar av göteborg och tänkte fan det vore kul att ha det här omkring och visa att vi också kan det här. Jag och mina polare tänkte att det kan bli riktig kul.

Vilka är eventet till för?

– Ungdomar runt om i stadsdelen, hela Göteborg liksom. Alla är välkomna.

Om det här blir bra, kommer ni att fortsätta med det i framtiden då?

– Ja. tanken är att det helst ska vara minst en gång per år om det går bra. Detta är första gången så vi vet inte riktigt hur det kommer bli, förhoppningsvis kommer det så många som möjligt, så vi pumpar på så att det sker nästa år också.

Om du fick boka in vilken artist du ville på La vida Lundby, vem skulle det vara då

De som brinner för det egentligen. Det handlar inte om vem som är kändast hit och dit utan om de som kämpar mest för att komma någonstans. Det är lätt att bjuda in tusentals människor som är skitkända men det är roligare att bjuda in folk som faktiskt behöver det och vill kriga för det liksom.

Om vi tänker oss in i framtiden, har ni något större mål med La Vida Lundby?

– Att göra liknande grejer liksom, med större event och fler ställen kanske. Det är inte bara hiphop vi tänker på liksom, vi vill ha alla sorters talanger, typ dans. Folk som känner att de vill göra något med sitt liv inom kreativa och kulturella sammanhang.  

Allt du behöver veta om La Vida Lundby

La Vida Lundby är ett utomhusarrangemang med dans, livemusik och grill som ska få fart på kulturen i stadsdelen.

När 18:e juni

Var Mötesplats Lundby

Pris Gratis

 

Visa merVisa mindre

Vi är GBG