Podda. Viktor Frisk vill inspirera göteborgarna att skapa egna podcast. Foto: Mostphoto/Press

Viktor Frisk startar podd i Göteborg

Starta egen podcast eller få inspiration från andra. Viktor Frisk är en av profilerna som tar plats i gallerian Femman som tillsammans med onlinestudion Soundtrap bjuder in allmänheten till öppna podcastveckor.

  • Publicerad 19:10, 17 okt 2019

Hallå där… Viktor Frisk, du är mest känd för att sjunga men nu kommer du till Göteborg och ska prata i en ny podcast. Hur känns det?

– Det är nervöst men samtidigt kul, jag hoppas att Göteborg finns där för mig och visar sitt stöd. Jag har poddat förut med Ida Warg i Den friska Wargen. Där pratade vi om allt mellan himmel och jord. Nu ska jag podda med min vän Teja Mulic som kommer från Göteborg.

Vad ska ni prata om?

– Min tanke är att vi ska prata om karriär, självkänsla och utbildning. Jag vill även pusha unga människor ut i arbetslivet och att inte vara rädda för att våga ta egna steg och samtidigt visa hur man kan hålla ihop vardagen.

Känner du att du, själv har lyckats att leva så?

– Ja, ganska bra. Det kan vara svårt att alltid få ihop hälsan till hundra procent för att man har gett mycket till andra, verkligen jobbat och tänkt på karriären. Då glömmer man ibland bort sig själv. Det är viktigt att prata om och är något som vi kommer att ta upp i podden.

Riktar sig din nya podcast till en särskild målgrupp?

– Jag tänker att den här podden ska bre ut sig brett. Inte bara bland ungdomar utan jag hoppas att även äldre ska lyssna och lära sig mer och få inspiration att sparka sig loss från saker som inte stämmer in i vardagen. Våga satsa mer på sig själva helt enkelt, det är vad vi vinner på i längden.

Amanda Karlsson och Linnea Bohlin från Mordpodden och Julia Anjou från Babykaos är några av de andra profilerna som kommer att vara på plats i Femman för livepodcastframträdanden. Kan du rekommendera några andra poddar?

– Framgångspodden med Alexander Pärleros, Spår med Anton Berg och P3 dokumentär lyssnar jag gärna på.

Och slutligen, vad vill du hälsa göteborgarna?

– Jag är jätteglad att komma till Göteborg. Jag älskar att komma dit och känna lugnet samtidig som jag hoppas att kunna inspirera göteborgarna att ta sig fram i livet och må bra.

Podcaststudion i Femman

Var:  Övre planet i gallerian Femman i Nordstan

När: Klockan 10-18 mellan, 24 oktober – 10 november

Följande podcasts sänder live:

Viktor Frisk, kl 14.00, 26/10.

Karriärskontraktet, kl 17.00, 28/10.

Ångestpodden, kl 17.00, 29/10.

Mordpodden, kl 17.00, 30/10.

Babykaos, kl 14.00, 2/11.

Göteborgspodden, kl. 14.00, 9/11

Vem: Det är gratis för allmänheten att ta del av liveframträdandena samt att spela in sina egna podcasts i Soundtrap med vägledning i form av teknisk expertis.

Visa merVisa mindre