I VINKEL. Det blir ett terrasshus på en höjd mellan fem till sexton våningar med hyresrätter på Beväringsgatan i Kviberg. Foto: Tengbom

Vinklat hyreshus i Kviberg på gång

Ett 16 våningar högt terrasshus. Snart får de boende på Beväringsgatan i Kviberg ett nytt vinklat grannhus med hyresrätter.

  • Publicerad 09:57, 4 feb 2019

Snart är det byggstart för ett upp till sexton våningar högt flerfamiljshus på Beväringsgatan i Kviberg. Det är Tuve Bygg som bygger 250 hyresrätter på uppdrag av Framtiden.

Det blir ett terrasshus med en höjd mellan fem och sexton våningar som byggs i vinkel. Tanken är att solceller ska kunna klä det vinklade taket. Bottenplanet i det framtida hyreshuset planeras för verksamhetslokaler för att skapa liv och rörelse på platsen.

– Tillsammans med Tuve Bygg bygger vi 250 hyresrätter i Kviberg, och skapar nya tidsavtryck i ett modernt storskaligt bostadshus med en spännande och originell lösning av taket. Ett hus som kommer att väcka uppmärksamhet, säger Mattias Ström, projektchef på Framtiden Byggutveckling i ett pressmeddelande.

Poseidon förvaltar

Det blir det kommunala bostadsbolaget Poseidon som kommer att äga och förvalta de färdigställda bostäderna på Beväringsgatan. Det allmännyttiga bostadsbolaget har redan ett hyreshus från 1950-talet på samma gata. När det stod klart på 1950-talet var det Europas största bostadshus.

– Det är med stolthet vi på Tuve Bygg tar oss an detta spektakulära projekt ihop med Framtiden Byggutveckling. Kvibergshuset, som när det är färdigställt kommer att bli ett nytt landmärke i orådet, med sin utmanande och spännande arkitektur.” – säger Per-Anders Björk, Arbetschef Tuve Bygg i ett pressmedelande.

Som alltid när Poseidon bygger nytt blir det nya huset rökfritt och lågenergihus.

Så skapas trygghet utan taggtråd i nya Kviberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG