Vinnare. Hisingsprojektet One Stop Future Shop tog hem första priset i kategorin Årets Välfärdsförnyare Foto: Robin Lorentz Allard/Dagens Samhälle

Vinnare: Hisingsprojekt prisas i huvudstaden

Hisingsprojekt vinner titeln Årets Välfärdsförnyare. Priset delades ut på Stora Samhällsgalan i Stockholm. "Det känns lite overkligt, det var många bra projekt nominerade, säger projektledaren Daniela Ölmunger.

  • Publicerad 12:42, 17 maj 2018

Hisingsprojektet One Stop Future Shop tog hem första priset i kategorin Årets Välfärdsförnyare. Priset delades ut på den Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm under onsdagskvällen.

– Känslan är whohoh! Det känns lite overkligt, vi hoppades såklart men det var många bra projekt nominerade, säger Daniela Ölmunger, projektledare på One Stop Future Shop.

One Stop Future Shop är ett EU-projekt som har initierats av de tre stadsdelsförvaltningarna på Hisingen. Verksamheten arbetar med att ge stöd till nya entreprenörer och små företag som vill växa. Målgruppen är unga personer, kvinnor och personer med utländsk bakgrund.

– Vi är ett stort team och har jobbat flera år och nu börjar resultaten komma, säger Daniela Ölmunger.

Nytt är också att stadsdelarna på Hisingen precis har beslutat att verksamheten ska bli permanent efter årsskiftet.

– Vi har jobbat med saker som kommunen kanske vanligtvis inte gör på det sättet. Då finns det alltid de som tycker att man ska prioritera annorlunda, så det är jätteroligt att vi nu går in i linjen och blir en permanent organisation, säger Daniela Ölmunger.

Tidningen Dagens samhälles pris Årets Välfärdsförnyare går till en verksamhet eller ett arbetssätt som förnyats inom förskola, skola, vård eller omsorg.

Läs också: Han tar snabbvägen till servicebutiken

Motiveringen från juryn löd:


”När olika delar av samhället väljer att samverka mot ett gemensamt mål kan det bli hur bra som helst. Årets vinnare har lyckats bygga framtidstro i utsatta grupper, ge röst åt människor som normalt har svårt att bli hörda och skapa sysselsättning åt de som har svårast att komma in på arbetsmarknaden. Vinnaren har lyckats visa att tillsammans bygger vi samhället och tillsammans blir vi starka.”

Om One Stop Future Shop

One Stop Future Shop är ett EU-projekt som har initierats av stadsdelsförvaltningarna på Hisingen: SDF Västra Hisingen, SDF Lundby och SDF Norra Hisingen. Projektet genomförs i samarbete med: Göteborgslokaler, Lokalförvaltningen, Business Region Göteborg, Röda Korset och Göteborgs universitet (Sahlgrenska School of Innovation and Entrepreneurship). Projektet är delvis finansierat av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG