Mattias Alkbergs konsert flyttas till den 28 juli. Foto: Liseberg

VM kickar Alkberg från Liseberg

Tjo tjim och fotbollsramsor från Lisebergs Stora scen riskerar att störa Mattias Alkbergs spelning på Taubscenen. Det anser i alla fall Liseberg som nu flyttar Alkbergs konsert. Fansen är förbannade.

  • Publicerad 15:17, 10 jul 2018

I kväll, tisdag, är det semifinal i fotbolls-VM mellan Frankrike och Belgien. Efter att Liseberg tog över storbilds-stafettpinnen från Ullevi fortsätter nöjesparken på den inslagna vägen med att visa resterande matcher i årets mästerskap vid Stora scenen.

Läs också: Liseberg räddar VM-festen

I morgon skulle Mattias Alkberg ha äntrat Taubescenen men så blir det inte. Den andra semifinalen mellan Kroatien och England prioriteras före, något Gaffa var först med att rapportera om.

I ett Facebookmeddelande skriver Liseberg att konserten med Mattias Alkberg flyttas fram, bland annat för att fotbollen inte ska störa ljudbilden på konserten.

I inläggets kommentarsfält uttrycker många sin besvikelse över beskedet och nöjesparkens dåliga framförhållning.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

En person skriver: ”Sjukt dålig stil! Orimligt att ställa in av en sådan "anledning" faktiskt, särskilt så kort tid innan - gentemot både Mattias och besökarna som sett fram emot detta länge.”

Andra använder Hoola Bandoolas slagord: ”Stoppa matchen”.

Alkberg själv kommenterar beskedet så här på sin Facebooksida:

”På något obegripligt vis krockar vi med Ed Sheeran på Ullevi. Så vår spelning på Lisebergs flyttas till den 28/7 i stället. Tydligen har Gbg bara kapacitet att ta sig an en ginger om dan. Vi beklagar sorgen men vi kommer tillbaka, som Mårran sa.”

Nytt datum för Alkberg på Liseberg blir den 28 juli, 20:00 på Taubsenen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG