VOLVO CARS. Varslen om uppsägning berör anställda i Göteborg och Skövde. Foto: Anders Bäck

Volvo Cars varslar 1 300 om uppsägning

Biltillverkaren Volvo Cars varslar 1 300 anställda om uppsägning. Det säger vd:n Håkan Samuelsson till Sveriges Radio Ekot.

  • Publicerad 10:28, 29 apr 2020

Varslen om uppsägning berör omkring 1 300 anställda i Göteborg och Skövde. Dessutom kommer biltillverkaren minska antalet konsulter med runt 300 personer. Dagens varsel påverkar inte anställda inom produktionen.

– Coronakrisen berör ekonomin mer än vad vi trodde från början. Vi kan inte räkna med att samma produkter kommer att efterfrågas av kunderna när de återkommer till marknaden här om ett antal månader, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson till Ekot.

Utöver den pågående coronakrisen är en anledning till varslen biltillverkarens omställningen till elbilar och självkörande bilar. Håkan Samuelsson berättar även att företaget kommer satsa flera miljarder i de svenska fabrikerna framöver.

– Det handlar om att säkerställa kapacitet för fortsatt tillväxt. Vi gör den här omvandlingen för att kunna återgå till tillväxt. Vi kommer behöva bygga bilar där vi säljer dem, det är också något som kommer ändras. Därför är det viktigt att vi har effektiva fabriker i Europa, säger Håkan Samuelsson till Ekot.

Vi är GBG