KAPPSEGLING. Sju båtar tävlar under de olika etapperna runt jorden. Volvo Ocean Race hålls var tredje år. Foto: Sam Greenfield/Volvo Ocean Race

Volvo hoppar av Ocean Race

Om ett par veckor kommer jorden runt-kappseglingen Volvo Ocean Race till Göteborg. Det är sista gången, i alla fall med det namnet. Volvo hoppar nämligen av som namnsponsor.

  • Publicerad 14:33, 31 maj 2018

Efter tjugo år har Volvo Group och Volvo Cars beslutat att överföra Volvo Ocean Race till Atlant Ocean Racing Spain S.L, som har anknytning till vissa medlemmar i den nuvarande tävlingsorganisationens ledningsgrupp.

– Det är dags att överlåta ansvaret för denna prestigefyllda tävling till en ny och kompetent ägare med fokus, erfarenhet och kunskap om vad som behövs för att utveckla tävlingen ännu mer, säger Björn Annwall, vice vd på Volvo Personvagnar i ett pressmeddelande .

Volvo Cars kommer, till skillnad från Volvo Group, fortsätta sponsra tävlingen. Då med fokus på hållbarhet, enligt Björn Annwall.

Den pågående tävlingen, som i slutet av juni går i mål i Nederländerna, kommer att fortsätta som vanligt. Ägarbytet kommer att ske först efter det. Vad tävlingen kommer att heta när den går av stapeln nästa gång, 2020-2021, är ännu oklart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG