Förra året inledde Framtidenkoncernen (de kommunala bostadsbolagen), Stena Fastigheter och Volvo Cars ett samarbete i Tynnered. Med satsningar på skola, arbetsmarknaden och hållbar stadsutveckling finns högt uppsatta mål om att få bort stadsdelen från polisens lista över särskilt utsatta områden i Göteborg.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/storsatsning-ska-fa-tynnered-bort-fran-svartalistan/repudf!nOeWalWhuhdv3H49aj1TGw/

Nu har ett liknande avtal tecknats för Biskopsgården – med samma målsättning.

Samarbetet kallas Handslag för Biskopsgården och samlar Volvokoncernen, Framtidenkoncernen, bostadsbolaget Willhem AB samt Business Region Göteborg.

En framgångsfaktor

Med de investeringar och satsningar som aktörerna nu utlovar (se faktaruta) vill man bidra till en känsla av framtidstro och entreprenörskap i stadsdelen. Företagen lovar att hjälpa till med bland annat ytterligare arbetstillfällen och feriejobb.

– Industrin befinner sig i en spännande fas, där kompetens och människor med olika erfarenheter som jobbar tillsammans är en nyckel. Vi ser mångfald som en framgångsfaktor och vi behöver en rekryteringsbas från alla delar av samhället. Det känns extra viktigt att vara en aktiv aktör i området där vi verkar, på Hisingen i hjärtat av Volvo, säger Sandra Finér, fabrikschef Volvo Lastvagnar Tuvefabriken, i ett pressmeddelande.