Går ihop. Nu satsar bland annat Volvo och de kommunala bostadsbolagen i Biskopsgården. Målet är att stadsdelen innan år 2025 ska plockas bort från polisens lista över särskilt utsatta områden. Foto: Framtidenkoncernen

Volvo satsar i Biskop: "Viktigt att vara en aktiv aktör"

Tillsammans med bostadsbolaget Wilhelm AB, AB Framtiden och Business Region Göteborg vill Volvo bidra till en positiv utveckling i Biskopsgården. Bland annat hoppas man skapa 650 långsiktiga arbetstillfällen för boende i området.

  • Publicerad 15:16, 8 sep 2022

Förra året inledde Framtidenkoncernen (de kommunala bostadsbolagen), Stena Fastigheter och Volvo Cars ett samarbete i Tynnered. Med satsningar på skola, arbetsmarknaden och hållbar stadsutveckling finns högt uppsatta mål om att få bort stadsdelen från polisens lista över särskilt utsatta områden i Göteborg.

Storsatsning ska få Tynnered bort från svartalistan

Nu har ett liknande avtal tecknats för Biskopsgården – med samma målsättning.

Samarbetet kallas Handslag för Biskopsgården och samlar Volvokoncernen, Framtidenkoncernen, bostadsbolaget Willhem AB samt Business Region Göteborg.

En framgångsfaktor

Med de investeringar och satsningar som aktörerna nu utlovar (se faktaruta) vill man bidra till en känsla av framtidstro och entreprenörskap i stadsdelen. Företagen lovar att hjälpa till med bland annat ytterligare arbetstillfällen och feriejobb.

– Industrin befinner sig i en spännande fas, där kompetens och människor med olika erfarenheter som jobbar tillsammans är en nyckel. Vi ser mångfald som en framgångsfaktor och vi behöver en rekryteringsbas från alla delar av samhället. Det känns extra viktigt att vara en aktiv aktör i området där vi verkar, på Hisingen i hjärtat av Volvo, säger Sandra Finér, fabrikschef Volvo Lastvagnar Tuvefabriken, i ett pressmeddelande.

Handslaget för Biskopsgården ska redan till 2025 resultera i:

Ytterligare 110 elever når behörighet till gymnasiet.
650 långsiktiga arbetstillfällen och ökad anställningsbarhet.
1700 feriejobb.
125 nya etablerade företag.
Lokala insatser.

Källa: Framtidskoncernen

Vi är GBG