Varnar. I första hand ska man vända sig till polisen om man drabbats av falska bostadsförmedlare. Foto: Mostphotos

Wallenstam varnar för bluffare

På sin hemsida varnar nu fastighetsägaren Wallenstam för falska bostadsförmedlare. – Det handlar om enstaka fall, men vi tar det på stort allvar, säger Elisabeth Vansvik, pressansvarig.

  • Publicerad 14:00, 25 feb 2018

Falska kontrakt, kontanta betalningar och nycklar som inte fungerade. Hyresvärden Wallenstam varnar för bedragare som utger sig för att förmedla bolagets lägenheter, något som Hem&Hyra var först med att rapportera om.

Det var i slutet av förra året som det kom till kännedom att en eller flera personer hade erbjudit sig att förmedla Wallenstams lägenheter till privatpersoner mot kontakt ersättning.

– Drabbade personer har kontaktat oss i samband med att de blivit lurade. De har då ovetandes signerat ett falskt kontrakt, betalat pengar till en falsk aktör och även fått nycklar som inte fungerar. Det är självklart djupt beklagligt, säger Elisabeth Vansvik, pressansvarig på Wallenstam.

"Betala inte"

Enligt henne har det främst handlat om Stockholmsområdet och då enstaka fall, men man har ändå valt att gå ut med en varning.

– Tyvärr är det här ett tecken på att det finns falska aktörer som gjort en affärsverksamhet av att detta.

Vad ska man göra om man misstänker att man drabbats?

– Först och främst ska man inte betala, vi tar aldrig betalt för att förmedla lägenheter. Vi rekommenderar att man vänder sig till polisen och informerar om vad som har inträffat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG