Till höger - en enkel skiss av hur vildbihotellen ska vara uppbyggda. Foto: Luger/Naturskyddsföreningen
Way Out West med oväntad bisyssla
Way Out West var tidiga med att bli köttfria. Hållbarhetsarbetet har fortsatt med bland annat återvinning och minskat utsläpp från resor. Nytt för i år är ett bihotell.
- Nyheter
- Publicerad 17:29, 1 aug 2018
Enligt studier från Göteborgs Universitet minskade Way Out West sitt ekologiska fotavtryck med 25 procent när festivalen slutade servera kött på festivalområdet 2012.
Under årets festival fortsätter festivalen sitt hållbarhetsarbete. Bland annat kommer man klimatkompensera genom trädplantering.
LADDA NER VÅR APP: Iphone Android
– … Nu har vi bestämt oss för att bli klimatpositiva, vilket betyder att vi kommer att kompensera för mer än festivalens faktiska påverkan. Vi uppmanar fler att växla upp sitt hållbarhetsarbete, säger Patrick Fredriksson på Luger, en av grundarna till Way Out West i ett pressmeddelande.
Nytt för i år är också att festivalen och Naturskyddsföreningen bygger Sveriges största kollaborativa vildbihotell i Slottsskogen med invigning den 6 augusti. Projektet görs i samarbete med Göteborgs stad. Vildbina beskrivs som ensamlevande, mycket fredliga och de ska inte stickas.
– Våra förhoppningar är att vildbihotellet kommer att både uppmärksamma frågan om binas akuta situation samt utbilda och inspirera festivalbesökarna och göteborgarna till att själva vara med och rädda våra fantastiska bin! Vi tycker att det är otroligt roligt att Luger går i framkant när det gäller miljötänket på festivalen och ser fram emot att göra detta projekt ihop. Tillsammans skapar vi världens bi-vänligaste land, säger Erica Lintrup, projektledare på Naturskyddsföreningen.