Wow. Det blir inget Way Out West i år, det meddelade festivalens arrangörer under måndagen 3 maj. Foto: Michael Erhardsson

Way Out West ställer in

Göteborgs största musikfestival, Way Out West ställer in i sommar och siktar istället mot nästa år. "Våra blickar är nu fast riktade mot 2022", säger arrangören.

  • Publicerad 11:38, 3 maj 2021

Det finns ett stort festivalsug i Göteborg är helt uppenbart.

Way Out West hoppades länge att det skulle gå att genomföra det populära eventet i Slottsskogen. Men i år, liksom i fjol, tvingas Göteborgs största musikfestival att ställa in.

– Vi har kollat på alla möjliga olika lösningar sedan förra året, men under våren blev det smärtsamt tydligt att det helt enkelt inte går att arrangera Way Out West på det sättet vi vill, säger Filip Hiltmann, festivalarrangör hos Luger.

Var det många artister som var inställda på att komma i år?

– Vi hade ett gäng artister klara för 2021 som vi valde att inte presentera förrän vi visste att festivalen helt säkert skulle kunna bli av. Första artistsläppet för 2022 sker bara inom några veckor och lär inte lämna någon besviken.

Då kommer Håkan och Rammstein till Ullevi

"Stort festivalsug i Göteborg"

I samma veva meddelas att Way Out West återvänder till Slottsskogen nästa år i augusti, 2022.

Biljetterna till kommande festival börjar säljas redan 25 maj, 2021 men alla redan köpta biljetter kommer också att gälla nästa år.

– Våra blickar är nu fast riktade mot 2022 som vi förväntar bli ett rekordår. Dels för att många biljetter redan är sålda, och dels på grund av det fantastiska gensvaret från publiken vi fick efter att ha lämnat dagens tråkiga besked. Att det finns ett stort festivalsug i Göteborg är helt uppenbart, säger Filip Hiltman.