UNGA LEDARE. Ramez Sbinati, Clara Malmström, Makolla Touré Bagayegou tycker fler ska testa ledarrollen. Foto: Hanna Johansson

Winter Games – nu tar Frölundaungdomarna på sig ledartröjan

Stort fokus på ungdomsledarna när det bjuds på musik och prova-på-aktiviteter i Frölunda Kulturhus. "Jag känner mig som en förebild", säger Makolla Touré Bagayegou 13, år.

  • Publicerad 11:47, 16 feb 2018

Winter Games pågår för fullt på Frölunda Kulturhus. Eventet är en gren under Street Games som initialt startades för att motverka kriminalitet, droger, ohälsa och utanförskap. I tre dagar bjuds det på musik och massor med gratis aktiviteter som boxning, kung fu, basket, parasport och kickboxning.

– Vi vill att fler barn, ungdomar och vuxna ska idrotta längre i livet och komma bort från ohälsa och kriminalitet, säger Hanna Johansson, projektledare.

Projektet handlar dessutom om att stärka ungdomar genom att erbjuda dem en ledarroll.  

– Vi utbildar ungdomsledare i bland annat hur man möter barn och ungdomar som kommer till eventet och hur man behandlar varandra. Det har lett till att många som kanske inte har så mycket mål och mening har känt sig stärkta av ledarskapet, säger Hanna Johansson

Ledarna kan vara från 13 år och uppåt och ofta är det första gången de får ett liknande ansvar.

– Jag hade hört från andra att de varit med i somras på Street Games och blev väldigt inspirerad och ville verkligen testa på. Min första dag var igår och det var riktigt roligt, säger Makolla Touré Bagayegou, 13 år. Jag känner att jag är en förebild för de små barnen, de ser upp till mig.

Ramez Sbinati och Clara Malmström har varit ledare förut och är överens om att det är utvecklande och ger bra erfarenheter.

– Det känns bra att träffa barn och ungdomar och testa på att vara ledare. Det är roligt och bra träning för framtiden, säger Ramez Sbinati, 16 år.

Hur har du utvecklats som ledare?

– I början var jag lite försiktigt och rädd för att man skulle uppfattas som bossig av andra ledare om man tog för mycket plats. Så känner jag absolut inte längre!, Det är bra för mig som ungdom att känna mig duktig, säger Clara Malmström, 14 år.

Tycker ni att andra ungdomar ska testa på ledarrollen?

– Jag rekommenderar det solklart, alla dagar i veckan! Om man vill bli något i framtiden, företagare eller projektledare eller nåt sånt, är det här en jättebra början, säger Makolla Touré Bagayegou.

Vi är GBG