Melvin Falk – majblommans mästare i år igen

Förra året sålde Melvin Falk flest Majblommor i Göteborg. I år upprepade han bragden- och dubblade nästan sin försäljning.

  • Publicerad 10:00, 13 jun 2016

När Tidningen Väster pratade med Melvin Falk i samband med att årets färger avslöjades på Nya Varvetskolan, meddelade han att han i år hittat ett riktigt kanonställe.

Det var ingen lögn, i år har Melvin Falk sålt majblommor för 40 500 kronor. En ordentlig ökning från förra årets 22 980 kronor, som i och för sig räckte för seger även då.

– Det är sms- försäljningen som har hjälpt till, avslöjar han. Många klagade förra året på att de inte hade kontanter på sig.

Att hitta ett bra ställe, alltid vara trevlig och inte ligga på latsidan är Melvin Falks bästa tips för den som vill utmana honom i försäljning. Sitt eget ställe avslöjar han förstås inte.

– Jag har stått nästan varje dag i en månad. Förutom på min födelsedag, då gjorde jag annat. Dessutom har jag sålt alla blommorna i år med bruten arm, så kanske har jag fått lite sympatier också.

Om det blir en satsning på rekord även nästa år är dock inte helt säkert.

– Jag vill alltid slå mina rekord, och 40 500 kan bli svårt att slå.

Majblomman är en ideell förening, och pengarna från försäljningen går till föreningens arbete med att minska barnfattigdomen. Försäljarna själva får dock behålla 10 procent av försäljningen.

Vad har du gjort med pengarna?

– Jag ska spara lite till framtiden, och så har jag köpt en drönare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG