Foto: Markus Andersson

Anita Ahrens de Mari jagar skönhet i allt

Anita Ahrens de Mari älskar allt som är vackert. I gömmorna har hon skor och väskor från hela 1900-talet men hon kallar sig inte samlare, bara någon som vill klä sig snyggt.

  • Publicerad 09:34, 8 okt 2016

Det Magdalena Ribbing är i Sverige är jag på en internationell nivå.

"När jag går in i en butik så rör jag inte en min eller ett finger. Jag står bara och tittar efter material och färger, det är det jag går på. Sedan kanske jag ser en flik av sammet och blir intresserad. Här i Göteborg handlar jag nästan bara på second hand, det är de enda butikerna där du kan hitta något ovanligt, på andra affärer är det väldigt monotont. Utomlands är det annorlunda, där är det mer variation och de är öppna för att folk kan vara annorlunda. Jag har bott i Caracas i trettio år och där har jag jobbat som fotomodell och mannekäng, och jag har haft en stylingskola där jag undervisat i stil och personlighet. Det gör jag fortfarande.

Foto: Markus Andersson

Det Magdalena Ribbing är i Sverige är jag på en internationell nivå. Jag samlar på saker som är tidlösa i sin skönhet, att göra sig vacker handlar om hövlighet. Det viktigaste i en uppenbarelse är accessoarerna; du kan ta på dig en säck bokstavligen men med accessoarer kan du visa vilken image du vill ha. Det är inte förrän du tar på dig ett par skor som de börjar lysa. Allt kommer tillbaka i modet, det har alltid gått från stiliserat till klumpigt och från klumpigt till stiliserat. Jag gillar alla epoker men min favorit är Gatsby. Det är den elegantaste med rena linjer och stil, en mättad elegans. Modet i dag är inte mycket att hänga i julgranen, det handlar mest om att jaga upp människor i en kommersialism. Jag är ingen samlare men jag letar alltid efter skönhet. Jag jagar skönhet i rösten, i ögonen, på insidan och på utsidan. Skönhet är det enda människan lever för."

Foto: Markus Andersson

Foto: Markus Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG